Hoe gitaarsnaren schoon te maken

Je gitaarsnaren zijn een van de belangrijkste onderdelen van je instrument. Zonder hen kun je niets spelen en is de gitaar in wezen nutteloos. Ze zijn constant in contact met je vingers, wat betekent dat ze erg vies kunnen worden.

Er zijn veel verschillende oliën op je vingers die kunnen worden overgedragen op de snaren van je gitaar en deze kunnen beschadigen. Daarnaast kunnen dode huidcellen en ander algemeen vuil op de snaren worden overgedragen.

Hoewel je het vuil op de snaren misschien niet met het blote oog kunt zien, zul je geschokt zijn door hoe het hun speelvermogen en levensduur beĂŻnvloedt. We laten je zien hoe vaak je je gitaarsnaren moet schoonmaken en wat je daarvoor moet gebruiken.

Hoe vaak moet je je gitaarsnaren schoonmaken?

Het is aan te raden om je gitaarsnaren na elke speelsessie schoon te maken. Dit voorkomt dat er vuil op de snaren blijft zitten en verlengt hun levensduur.

Voordat u begint met het schoonmaken van uw gitaarsnaren, moet u deze op een vlakke ondergrond op de achterkant leggen. Dit geeft je de mogelijkheid om beide handen te gebruiken om de snaren schoon te maken zonder je gitaar te beschadigen. U moet ervoor zorgen dat de kop het werkoppervlak niet raakt, omdat dit de stempennen kan verschuiven. Dit zal dan de stemming van de gitaar veranderen.

We raden aan om een ​​microvezeldoek te gebruiken om je snaren schoon te maken. Deze zijn zacht en relatief pluisvrij. Dit betekent dat u veel minder snel kleine vezels op de snaren achterlaat die irriterend kunnen zijn.

Wat gebruiken jullie om je nylon gitaarsnaren schoon te maken?

Om nylon gitaarsnaren goed schoon te maken, gebruik je een spuitfles gevuld met water en een microvezeldoek. Spuit het water op de doek zodat deze vochtig wordt.

Als u rechtstreeks op uw gitaar spuit, kan dit mogelijk schade veroorzaken. Dit komt doordat de houtvezels water kunnen opnemen en kunnen zwellen. Het kan er ook voor zorgen dat er watervlekken op uw gitaar verschijnen, wat onooglijk kan zijn.

Wat gebruiken jullie om je stalen gitaarsnaren schoon te maken?

Voor stalen gitaarsnaren heb je een sterkere reinigingsoplossing nodig. We raden een speciaal samengestelde oplossing voor het reinigen van snaren aan, zoals Dunlop UltraGlide en Fast-Fret String Cleaner.

Als alternatief kunt u een standaard ontsmettingsalcohol gebruiken. Voor een optimaal resultaat dient het alcoholpercentage tussen de 70 en 90% te liggen.

Hoe maak je je gitaarsnaren schoon?

Pak je vochtige doek vast en houd deze zo dat de vochtige kant naar boven wijst. Rijg de ene helft van de stof onder alle snaren aan de bovenkant van de gitaarhals. Vouw de andere helft van de doek over de bovenkant en zorg ervoor dat beide zijden van de touwtjes bedekt zijn met de doek.

Oefen wat zachte druk uit op de doek terwijl je hem langs de snaren van de gitaar sleept. Je moet ervoor zorgen dat je de doek helemaal van de bovenkant van de nek naar de brug beweegt.

We raden aan om extra voorzichtig te zijn bij het schoonmaken van de snaren over de toets. Dit is waar uw vingers het meest in contact komen met de snaren en het gebied dat waarschijnlijk het sterkst vervuild is.

Het is van vitaal belang dat u beide zijden van de gitaarsnaren schoonmaakt. Maak je niet al te veel zorgen als je stemsleutels verschuiven, want je kunt je gitaar later altijd opnieuw stemmen.

U zult waarschijnlijk wat grijze strepen op het oppervlak van uw reinigingsdoek opmerken nadat u uw snaren hebt schoongemaakt. Het kan ook zijn dat je snaren van kleur veranderen. Maak je geen zorgen als dit gebeurt, want het is een teken dat je te laat was met een snaarschoonmaak.

Hoe smeer je je gitaarsnaren?

Je hoeft je gitaarsnaren niet te smeren als ze van nylon zijn. Deze zijn al corrosiebestendig. Als je nylon snaren hebt, worden deze aan de brug vastgemaakt, terwijl stalen snaren pinnen hebben die ze op hun plaats houden.

Stalen snaren moeten worden gesmeerd omdat ze plakkerig en gecorrodeerd worden als je dat niet doet. Goede producten om te gebruiken zijn Dunlop Lemon Oil, GHS Fast Fret en Tone Finger-Ease String Lubricant.

Voor een budgetvriendelijker alternatief zal babyolie, vaseline of olijfolie ook goed werken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het smeermiddel vrij is van aardolie. Dit kan in de snaren van je gitaar doordringen en blijvende schade aanrichten.

Pak een microvezeldoek en breng het glijmiddel naar keuze aan. Je kunt dezelfde doek gebruiken waarmee je je snaren hebt schoongemaakt, maar zorg ervoor dat je hem omdraait om de schone kant te gebruiken.

Gebruik dezelfde vouwmethode om de snaren in uw met smeermiddel bedekte doek te wikkelen. Beweeg het op en neer over de lengte van de snaren totdat ze glanzend en glad lijken.

Hoe vaak moet je je gitaarsnaren vervangen?

Als algemene regel geldt dat u uw gitaarsnaren eens in de 3 maanden, of na 100 uur speeltijd, moet vervangen. Dit is wel variabel. Veel mensen zullen merken dat hun snaren aanzienlijk langer of korter meegaan dan dit.

Professionele muzikanten op tournee zullen waarschijnlijk dagelijks spelen, wat betekent dat hun snaren veel vaker moeten worden vervangen. Ze moeten ze misschien zelfs elke dag vervangen terwijl ze op tournee zijn!

Door gebruik zullen uw snaren uiteindelijk verslijten en kunnen ze breken. De frequentie waarmee u uw snaren moet vervangen en vervangen, hangt af van hoe vaak u speelt. Ook het soort muziek dat je speelt kan hier invloed op hebben.

Regelmatige reiniging en onderhoud van uw gitaarsnaren kan helpen om hun levensduur te verlengen. Het kan de effecten van corrosie verminderen, vooral als u uw snaren regelmatig conditioneert.

Het is belangrijk om je snaren regelmatig te vervangen, omdat dit ervoor zorgt dat de klank van je gitaar goed blijft klinken. Elke corrosie die zich op de snaren ontwikkelt, kan ervoor zorgen dat ze korrelig en smerig aanvoelen onder je vingers, wat de speelervaring onaangenaam maakt.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Antonwachterprijs
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart