Welk type gitaar moet je kopen? Dat hangt af van jouw muzieksmaak!

Het kiezen van het juiste type gitaar kan een ontmoedigende taak zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten gitaren, elk met zijn eigen unieke geluid en speelstijl. Als je nieuw bent met gitaarspelen of gewoon verschillende stijlen wilt verkennen, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke soort voor jou geschikt is. In deze blogpost splitsen we de verschillende soorten gitaren uit en voor welke genres ze het meest geschikt zijn.

Akoestische gitaren

Als de meeste mensen aan een gitaar denken, denken ze aan een akoestische gitaar. Het is het klassieke instrument dat al eeuwen bestaat en ook nu nog in talloze liedjes wordt gebruikt. Akoestische gitaren worden gekenmerkt door hun holle behuizing, waardoor ze een aparte klank hebben als ze unplugged bespeeld worden. Ze zijn er in verschillende maten, variërend van salongitaren tot jumbo modellen. Met deze gitaren kun je alle soorten muziek spelen, maar ze zijn bijzonder geschikt voor folk, country, blues en zelfs sommige rockstijlen. Begeleid met de juiste vocalen zorgt dit instrument voor een prachtige sound.

Elektrische gitaren

De elektrische gitaar is nauw verwant aan de akoestische gitaar, maar heeft een paar belangrijke verschillen. Elektrische gitaren hebben een massief lichaam in plaats van een hol lichaam en produceren geluid door de trillingen van de snaren te versterken via pickups die eronder zitten. Deze gitaren hebben een versterker of PA-systeem nodig om duidelijk te kunnen worden gehoord (in tegenstelling tot akoestische gitaren). Elektrische gitaren worden vaak geassocieerd met rock ‘n’ roll muziek, maar kunnen ook gebruikt worden voor jazz, country en andere genres.

Basgitaren

De basgitaar lijkt in veel opzichten op de elektrische gitaar, maar heeft een paar belangrijke verschillen waardoor hij op zichzelf staat. Het duidelijkste verschil is het formaat – basgitaren zijn veel groter dan hun elektrische tegenhangers – maar ze hebben ook vier snaren in plaats van zes en gebruiken meestal ook dikkere snaren. Zoals de naam al aangeeft, wordt de basgitaar vooral gebruikt om lage frequenties te leveren in bands of andere muzikale ensembles. Hij wordt vaak gebruikt in jazz, funk en rockmuziek, maar kan ook goed werken in andere genres zoals reggae of hiphop in combinatie met een elektrische gitaar of keyboard. Of wat dacht je van de harde stevige onderliggende baslines in de muziek van bands als Nirvana? Met een basgitaar kun je zowel dominant als aanvullend spelen. Ideaal als je van meerdere muziekstijlen houdt!

 

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Antonwachterprijs
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart