De 5 beste muziekfilms van 2021 om deze zomer te zien

Strijkersstudenten, jullie hebben dit academiejaar hard gewerkt om afstandsonderwijs te balanceren met academische verantwoordelijkheden en het bijhouden van je muziekonderwijs. Hoewel we hopen dat je je best zult doen om blijf op de hoogte van je muziekpraktijk tijdens de zomervakantie moedigen we u ook aan om voldoende tijd te nemen om te ontspannen en tot rust te komen.

Daarom hebben we een lijst samengesteld met recente top vijf muziekfilms. We hebben een aantal van hen gekozen vanwege hun muziekpartituren, wat een inspiratie zou moeten zijn voor diegenen die muziekcomponisten willen worden naarmate je meer leert over de carrières en mogelijkheden die voor jou als volwassene beschikbaar zijn. We kozen voor anderen omdat de muziek of muzikanten centraal stonden in het thema van de film.

1. De Verenigde Staten versus Billie Holiday

Billie Holiday is onmiskenbaar een jazzlegende, een vrouwelijk fenomeen en een icoon van haar tijd. Ze was ook een zwarte vrouw die een complex leven leidde met onder meer een verslaving aan alcohol en drugs en een reeks gewelddadige relaties. Een van de laatste was met de zwarte federale agent Jimmy Fletcher. Als gevolg van de tumultueuze angst van die affaire, werd Holiday het onderwerp van een gerichte undercoveroperatie door het Federale Ministerie van Narcotica.

Andra Day speelt de hoofdrol in De Verenigde Staten vs. Billie Holiday, en, zoals je je kunt voorstellen, is de soundtrack net zo buitengewoon als zowel Ms. Holiday als Ms. Day zelf zijn. Deze film wordt momenteel gestreamd op Hulu. Ben jij een snaarmuzikant die van jazz houdt? Lees ons bericht, Jazz: het is niet alleen voor rechtopstaande basmuzikanten.

2. Ziel

De Pixar-film, Ziel won de 2021 Academy Awards voor zowel beste animatiefilm, beste originele score als beste geluid, waardoor het een trifecta is voor degenen die hou van spectaculaire animatie en muziek. Deze gezinsvriendelijke film heeft een resonantie die vergelijkbaar is met die van Coco, omdat het de reis van een jazzpianist volgt tussen het optreden van je leven in NYC en het hiernamaals.

Joe (Jamie Foxx) is een bandleraar op een middelbare school wiens leven niet helemaal is gegaan zoals hij had verwacht. Zijn ware passie is jazz, en hij is goed. Wanneer hij echter naar een ander rijk reist om iemand te helpen hun passie te vinden, ontdekt hij al snel wat het betekent om een ​​ziel te hebben.

3. Raya en de laatste draak

Nog een animatiefilm van Disney Studios, Raya en de laatste draak speelt zich af in een rijk dat bekend staat als Kumandra. Het is een opnieuw bedachte aarde die wordt bewoond door een oude beschaving, waar een krijger genaamd Raya (Kellie Marie Tran) vastbesloten is om de laatste draak te vinden.

Vijf lange eeuwen na het onbaatzuchtige offer van de magische draken, is het eens zo vredige land Kumandra, waar mensen harmonieus naast de mystieke wezens leefden, in wanorde, verdeeld in vijf naties. Onze heldin, Raya, is vastbesloten om de laatste draak te vinden en het land te genezen.

Naast zijn opmerkelijke 94% goedkeuringsbeoordeling van de Rotten Tomatoes-menigte, Raya en de laatste draak heeft ook een veelgeprezen partituur (James Newton Howard) die hedendaagse pop combineert met traditioneel zuidoosten Aziatische muziek en instrumenten.

4. Wolken

We zijn vooral dol op de film wolken (ook van Disney), die het leven van tienermuzikant Zach Sobiech volgt, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Nadat hij verneemt dat zijn kanker zich uitbreidt en hij nog maar zes maanden te leven heeft, besluiten senior Zach (Fin Argus) en zijn beste vriend hun droom na te jagen om samen aan een album te werken. en het opnemen.

Zodra ze het album op YouTube plaatsen, gaat het viraal. Zoals met iedereen die echte roem ervaart, “… wordt Zach geconfronteerd met de realiteit dat hoe hij zijn tijd ook doorbrengt, hij de mensen van wie hij het meest houdt zal kwetsen… en hij wordt overgelaten om moeilijke beslissingen te nemen over hoe hij zijn tijd doorbrengt en nog belangrijker met wie.” Zelfs muzikanten die geen levensbeĂ«indigende diagnose hebben, worstelen met hun roem, waardoor de berichten in deze film dubbel aangrijpend zijn.

5. Een biografie/documentaire voor iedereen

We noemden de Billie Holiday-film hierboven, maar de afgelopen jaren waren een beetje een documentaire en biografie-achtige film die voor iedereen gratis is. Het voelt alsof zowat iedereen die beroemd is in de hedendaagse muziekwereld zichzelf aan het filmen is – of films over hen laat maken – tegenwoordig.

Alle onderstaande films bieden interessante, meeslepende en leerzame inzichten in de muziekindustrie en wat er nodig is om de top te bereiken, en de problemen die ontstaan ​​als je daar wilt blijven. Voorbeelden zijn:

Ben je klaar om achterover te leunen en te ontspannen terwijl je naar een of meer films met een muziekthema kijkt? U kunt ook onze oudere post bezoeken, 10 beste muziekfilms om deze zomer te bekijken, voor een lijst van oldies maar goodies.

De inhoud van je blogpost hier…

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Antonwachterprijs
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart