De populairste masterclasses van 2021 voor studenten strijkmuziek

Tijdens de pandemie hebben we veel verloren op het gebied van fysiek contact en persoonlijk leren. Tegelijkertijd is er zoveel onverwacht goeds tot stand gekomen. Wie had gedacht dat we snel online toegang zouden hebben tot concerten, toespraken, uitvoeringen en in het bijzonder masterclasses voor strijkersstudenten?

Nu de zaken weer open gaan, bieden veel van de meest prestigieuze muziekprogramma’s van het land masterclasses in verschillende vormen aan. Of je nu persoonlijk een sessie wilt bijwonen of liever je online portaal thuis wilt gebruiken, de volgende zeven masterclass-aanbiedingen kunnen elke gemiddelde tot gevorderde snaarstudent bijwonen.

Hieronder vindt u een algemeen overzicht, maar u moet zelf de websites afstruinen voor meer informatie over hoe u zich kunt inschrijven, aanmelden en of er eventuele auditie-eisen.

1. Juilliard’s Starling-DeLay virtueel symposium voor viool (6/22-25)

Onze eerste vermelding gaat naar een wereldleider op het gebied van podiumkunstenonderwijs: Juliard. Het Starling-DeLay-symposium over vioolstudies wordt dit jaar gepresenteerd als een 4-daags online seminar in samenwerking met de Juilliard Evening Division als onderdeel van hun 2021 Summer Series. U vindt de online applicatie hier.

Het volgende symposium vindt virtueel plaats van dinsdag 22 juni – vrijdag 25 juni 2021, en hun line-up voor de artiestenfaculteit voor 2021 omvat:

2. Berklee’s Global String-programma (6/21-25)

We nemen altijd Berklee’s gerenommeerde Global String Program op in onze berichten over de beste zomersnarenkampen in de natie. Berklee heeft hard gewerkt om een ​​veilig, persoonlijk en on-campus programma te creĂ«ren. Als je aanwezig kunt zijn, raden we het ten zeerste aan omdat je de kans krijgt om een ​​toekomstige muziekschool te verkennen naast het geven van uitzonderlijke masterclasses.

Dit programma staat open voor alle strijkers in plaats van zich te concentreren op een specifiek instrument. Daar leer je van enkele van ‘s werelds toonaangevende snaarvirtuozen en docenten. Onder leiding van David Wallace, voorzitter van Berklee’s String afdeling, ontdek je een breed scala aan snaarstijlen, waaronder folk, jazz, bluegrass, klassiek, old-time en Celtic. Beheers je techniek op viool, altviool, cello, mandoline, harp, banjo en meer. Ontdek nieuwe muziekstijlen en technieken onder goede begeleiding. Vul het formulier onderaan de Global String Program-site meer leren.

3. Masterclass altvioolsessies met Ronald Houston (6/21-25)

Ronald Houston is universitair hoofddocent viool en altviool aan de Meadows School of Performing Arts van de Southern Methodist University. Je kunt meer over hem lezen hier. Deze zomer regisseert Houston een auditie-afhankelijke Viola Zoom Masterclass Clinic van 21 juni tot 25 juni.

De sessies worden ‘s ochtends geleid en zijn gericht op techniek, repertoire en de masterclasses van Houston. Bel 972-489-3193 of e-mail info@jdrviolins.com voor meer informatie.

4. Johns Hopkins University’s Peabody Preparatory Pedagogiek Master Classes (6/15, 6/22 en 6/29)

Peabody Prep host drie “String Pedagogiek Hot Topic” masterclasses deze zomer. De “Hot Topics” zijn als volgt:

  1. Schalen voor techniek en muzikaliteit (viool en altviool) met Rebecca Henry. Een leuk weetje over Rebecca Henry is dat ze van ons was Mimi Zweig’s eerste afgestudeerde assistent.
  2. Muzikale interpretatie aanleren en aanmoedigen (alle snaren) met Daniel Levitov
  3. Techniek gebruiken met een toenemend muzikaal doel (viool en altviool) met Christian Tremblay.

Grote bonus: Bij registratie voor elke Hot Topics-les kunnen deelnemers zich ook inschrijven voor een privé online vervolgsessie van een uur met de instructeur. Deze sessies worden rechtstreeks met de instructeur gepland op een voor beide partijen aanvaardbaar tijdstip. De leraar kiest hoe hij de tijd met de leerling doorbrengt (les, pedagogische discussie, observatie van een leerlingvideo, enz.).

5. New Jersey Suzuki-werkplaats (7/10-11)

Heb je een jonger kind dat op zoek is naar een strijkerskamp of masterclass deze zomer? Bekijk de New Jersey Suzuki-werkplaats. Je kind zal een kick krijgen van het feit dat ze online op kamp in New Jersey kunnen!

De groep geeft strijkinstructie voor viool, altviool, cello, piano, en gitaar. Ze zetten zich in voor het verstrekken van middelen aan ouders en leerlingen. Als non-profitorganisatie hebben ze beurzen ingezameld om studenten en gezinnen te ondersteunen die anders hun workshops niet kunnen bijwonen. Klik hier voor informatie over hun beursaanbod.

7. Duke University zomerkamp (7/19-24)

Nog een persoonlijke gelegenheid om strijkersmuzikanten uit het hele land te ontmoeten. De Zomerkamp Duke University, inclusief masterclasses, is voor studenten van 7 tot 18 jaar. Ze bieden zes volle dagen grote ensembles, kamermuziekgroepen, muziektheorie, buitenactiviteiten, keuzelessen en een slotconcert.

Gevorderde middelbare scholieren genaamd “Teen Volunteers” assisteren de Duke University String School faculteit, en het kamp vindt plaats op de prachtige campus van St. Stephen’s Episcopal Church in Durham. Klik hier voor meer informatie over het kamp.

7. Chicago College of Performing Arts (CCAP) Zomer (data variëren)

Roosevelt University’s CCPA Zomerprogramma biedt verschillende virtuele masterclasses en muziekprogramma’s, afhankelijk van de focus van de student.

  • Compositie (14-25 juni). Dr. Kyong Mee Choi en Dr. Stuart Folse leiden deze twee weken durende verkenning van akoestische muziekcompositie. Open voor componisten van middelbare school en universiteitsleeftijd, dit instituut is een kans om al lopend werk te ontwikkelen of helemaal opnieuw te beginnen. Summer Composition Institute (SCI) wordt afgesloten met een kijkfeest van het slotrecital waarin werken van componisten worden gepresenteerd en uitgevoerd door CCPA-faculteit Dr. Winston Choi (piano) en Dr. MingHuan Xu (viool).
  • Amerikaanse muziek (12-16 juli). Het American Music Institute-team van CCPA, bestaande uit faculteiten met een achtergrond in uitvoering, pedagogiek, kernmuziekstudies en muziekgeschiedenis – presenteert een intensief, realtime programma dat rekening houdt met de vele kruispunten van het Amerikaanse muziekleven.
  • Internationaal Muziekinstituut (4-14 augustus). Dit programma is beschikbaar voor viool-, altviool-, cello-, bas- en pianospelers. De faculteit van het Chicago International Music Institute van CCPA nodigt strijkers en pianisten (HS tot en met universiteitsleeftijd) uit om zich aan te melden voor dit spannende online evenement. Studenten zullen individuele privĂ©lessen nemen en lezingen en masterclasses bijwonen die worden gepresenteerd door CCPA’s piano- en strijkersfaculteit van wereldklasse via technologie op afstand.

Bezoek de CCPA-website van de Roosevelt University en vouw de juiste categorievakken uit voor meer informatie over de programma’s en hoe u zich kunt aanmelden. Elk is een beetje anders.

Deze zeven hete masterclasses en stringkampen zijn slechts het begin. Gebruik uw zoekbrowser om vertrouwd te raken met andere virtuele en persoonlijke mogelijkheden. Zoals elke gevorderde of professionele snaarmuzikant weet, zijn masterclasses waar dieper leren en oefenen je naar het volgende niveau van je potentieel kan brengen. We hopen dat je daar je voordeel mee doet!

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Antonwachterprijs
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart